Kako me psihoterapija promijenila

Pomogla mi je da shvatim kako biti bolji i sretniji roditelj, jer kad sam sretna ja, sretna su i moja djeca kao i ljudi oko mene. Shvatila sam da djeca moraju biti i tužna i ljuta i potištena, ne uvijek samo sretna. Shvatila sam kako treba davati iz gušta bez očekivanja da ti se vrati istom mjerom (vratiti će se, na neki drugi način).

Shvatila sam kako su misli važne i mogu promijeniti puno toga, to što govorimo je manje važno, djeca uče gledajući nas a ne slušajući.

Shvatila sam koliko sam JA bitna, važna i moćna.

Shvatila sam da mi se nitko neće rugati ako pogriješim dok govorim pred publikom, a ako se netko i naruga, to govori samo o njemu kakav je. Ja imam pravo pogriješiti i to je ljudski.

Javni nastup (ili najobičnije govorenje pred par ljudi) prije psihoterapije mi je bila noćna mora. Noćima nisam mogla spavati, sada je to najobičnija trema koji imaju svi veliki govornici.

Draga dr. Polona pomogla si mi da shvatim da sam ja lijepa, pametna i zaslužujem sreću, to je promijenilo moj svijet, moj odnos prema sebi i prema drugima.

Da da, postala sam hrabra, kažem što mislim i puno se manje bojim.

Na mom radnom mjestu odgajateljice u vrtiću pomažem drugim roditeljima da se lakše nose s problemima roditeljstva.

Svoju djecu u vrtiću nastojim naučiti da je svatko od njih poseban i divan baš takav kakav jest.

Učim ih (svojim primjerom) da se bore za sebe i vjeruju u sebe, da je sve važno: ljudi, životinje, biljke i da ne možemo jedni bez drugih, svi ovisimo jedni o drugima.

Naučila sam da je lako dosadno , a ono što je teško je zanimljivo i izazovno!

Hanja Kresović

Komentara ( 0 )

  1. Replyobuvumec
    Your comment is awaiting moderation.//levitra-20mg-priceof.online/ - levitra-20mg-priceof.online.ankor pricespharmacy-canadian.online.ankor //buy-amoxicillin-amoxil.online/