ULAZAK U SVIJET SEKSUALNOSTI

Kako odrastaju susreću se sa sve kompliciranijim emotivnim zahtjevima, unutarnjim pritiskom narasle seksualnosti i potpuno nepoznatim terenom – emocionalnim životom djevojčica – s kojima bi trebali i žele imati odnos oni shvaćaju svoju bolnu nekompetentnost. U društvu gdje se od muškarca očekuje da dominira, biti 15godišnjak suočen sa suprotnim spolom koji je puno jači (verbalno i emotivno, ponekad i fizički) je porazno iskustvo. I po pitanju seksualnosti dječaci su u nezgodnoj poziciji, stiješnjeni između biološkog pritiska vlastitog testosterona, zahtjeva društva i grupe dječaka kojoj pripadaju i vlastitog neiskustva. Seksualnost i otvorenost djevojčica (nezamisliva samo generaciju prije) pred neiskusne dječaka postavlja nedokučive zahtjeve: postizanje i održavanje erekcije, odgađanje ejakulacije, očekivanje da znaju što rade i vode, dominiraju i istovremeno pruže užitak drugoj strani. Sve to mnogi ne uspijevaju ni nakon godina prakse… Naravno da svoju ranjivost skrivaju iza raznih maski: od vrijeđanja i ponižavanja djevojčica do hinjene ravnodušnosti.